7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
2 plicuri zahar
vanilat
1 lgt rasa praf de
copt
Zeama de lamaie
3 lg ulei floarea
soarelui
Coaja portocale si lamaie
1 vf cutit de sare
Putina faina pentru fructe
Fructe proaspete sau congelate 500 gr
Mod de preparare:
Albusurile la temperatura camerei se separa de
galbenusuri cu ajutorul palmei . Zaharul, galbenusurile, coaja de citrice, 1
plic zahar vanilat, praful de copt stins si cele 3 lg de ulei se mixeaza la
viteza maxima pana se obt o crema. Albusurile se bat cu zeama de lamaie si un
praf de sare. Crema de galbenusuri se incorporeaza in
albusuri treptat amestecand de jos in sus. Se adauga treptat faina cate o
lingura . Se pune compozitia in tava tapetata si se distribuie in mod egal cu
lingura. Presari peste fructe faina ca sa nu se lase si apoi se pun pe toata
suprafata prajiturii. Presari peste ele celalalt zahar vanilat. Dai la cuptorul
incalzit la foc mic aproximativ 25 min. Faci testul cu scobitoarea sic and e
gata inchizi focul. Merge foarte bine si cu mere taiate cuburi peste care
presari scortisoara si zahar vanilat sau orice fructe chiar
si congelate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu