Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Mazare cu morcovi si ciuperci


E o reteta foarte simpla si destul de rapida.

De data asta am folosit ceapa verde pentru ca inca mai exista, dar atunci cand nu am folosesc ceapa uscata. Am taiat deci ceapa verde si apoi morcovi rondele.
Am scos mazarea de la congelator si am lasat-o intr-un castron pana i-a venit randul.
Am pus o tigaie teflonata pe foc la incins. Am adaugat ulei si mai apoi ceapa verde si morcovii. I-am tot plimbat prin tigaie o vreme, dupa care am adaugat ciuperci taiate in jumatati sau sferturi. Eu recomand cu toata caldura ciupercile proaspete in locul celor de la conserva. Din cauza conservantilor din ciuperci mazarea se va fierbe mult mai greu. Si daca nu avem proaspete, mai bine folosim congelate. Sunt o solutie mult mai buna decat cele la conserva.
Cand ciupercile s-au mai facut am adaugat mazarea congelata. Legumele congelate niciodata nu se decongeleaza inainte de folosire. Am pus capacul si am lasat vreo 10-12 minute maxim. Nu am adaugat nici un strop de apa sau altceva. Daca totusi vi se pare ca mazarea nu e facuta si ca ar avea nevoie de ceva lichid, aveti grija sa fie cald, in nici un caz rece, indiferent ca folositi supa de legume sau apa. Adaugarea unui lichid rece peste o mancare in timpul preparari nu face altceva decat sa opreasca procesul de fierbere si deci sa va ingreuneze munca.
Cand mancarea a fost gata, si va spun a fost gata repede, am tocat o legatura de marar si am adaugata-o in tigaie apoi am stins focul si am mai lasat-o acoperita 5 minute.
Este o mancare santoasa si consistenta! 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...