Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Pere în aluat


Pere în aluat
Ingrediente: 
4 pere potrivite mai tari. Pentru sirop: 1 l vin roşu, 3 linguri zahăr, 1 lingură miere, 1 baton scorţişoară, 3-4 cuişoare , 2-3 bucăţi anason stelat, 2 linguri zeamă de lămâie. Pentru aluat: 170 g făină: 1 gălbenuş, 100 g unt, 2 linguri apă1 praf de sare.
Preparare: 
Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, adaugi un praf de sare, un gălbenuş, 2 linguri de apă rece şi frămânţi bine până devine un aluat omogen. Îl înveleşti într-o folie şi îl laşi la rece circa 30 de minute. Cureţi perele de coajă, păstrând codiţele. Separat, fierbi vinul cu zahărul, mierea, zeama de lămâie şi aromele.
Când vinul începe să se îngroaşe puţin, dai focul mai mic şi introduci perele. Le laşi să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute, având grijă să nu se sfărâme. Le scoţi cu mare grijă, le laşi să se scurgă bine şi să se răcească. Întinzi aluatul în foaie subţire, din care tai benzi cu lăţimea de 1 cm. După răcire, umezeşti perele cu vinul în care au fiert şi le înfăşori cu benzile de aluat, începând de jos în sus, spre codiţă.
Le aşezi apoi într-o formă şi le coci în cuptorul bine încins circa 25 de minute, până se rumeneşte aluatul. Le serveşti cu siropul în care au fiert sau cu sos de ciocolată.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...