Ingrediente:
pentru aluat - 500 ml apă minerală, 4 linguri de zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat, 500 g făină, puţin ulei pentru uns tigaia;
pentru sos - 100 g ciocolată amăruie, 100 g zahăr, 4 linguri de apă; pentru umplutură - două banane feliate.
Mod de preparare:
Se pun într-un bol apa, zahărul şi vanilia şi se amestecă. Se adaugă făina şi se amestecă din nou, până ce compoziţia e omogenă. Se încinge o tigaie, se unge cu puţin ulei şi se fac clătitele. Pentru sos, se topeşte zahărul în 4 linguri de apă, se pun bucăţile de ciocolată şi se amestecă, pe foc, la bain-marie, până se topeşte ciocolata. Clătitele se umplu cu felii de banane şi se decorează cu sos de ciocolată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu