Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Supa de pui: Remediul perfect pentru raceala!

În anii '70 oamenii de ştiinţă au descoperit că supa de pui reduce simptomele supărătoare ale răcelii. Deşi nu omoară viruşii, supa de pui ameliorează inflamaţiile cauzate de aceştia, deci te scapă de toate acele simptome cauzate de inflamaţii, cum ar fi nasul înfundat şi strănutatul. Aşa că o poţi consuma liniştită ca pe un remediu contra răcelii în acest sezon în care mai toată lumea se plânge că e răcită.


  • Dificultate: usoara
Ingrediente
2 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline
1 piept de pui tăiat în cuburi
2 morcovi
1 ţelină
o conservă de ciuperci
1 căţel de usturoi tocat
4 cepe verzi feliate
2 linguri făină
Cimbru, piper negru măcinat şi sare, după gust
1 cană smântână 
Mod de preparare
Pune pe foc o cratiţă mare în care încingi untul şi uleiul. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, morcovul, ţelina, usturoiul şi ceapa. Amestecă uşor ingredientele până când puiul este aproape prăjit. Adaugă ciupercile şi continuă să amesteci până când ciupercile devin moi. Mai apoi presară făina până când amestecul e omogen. Adaugă acum apă fierbinte peste conţinut, astfel încât cratiţa să fie umplută pe trei sferturi. Pune şi cimbrul în cratiţă. La foc mic continuă să amesteci. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă la fiert timp de 10-15 minute, până când se înmoaie legumele. La final, adaugă sare şi piper după gust şi smântâna.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...