Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Tort de mere


Ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 kg mere
100 gr zahar ptr caramel

Modul de preparare:
Preparam mai intai caramelul astfel: Intr-o cratita punem 100 gr zahar si lasam pana se caramelizeaza. Se intinde apoi uniform pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca.



Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul astfel o sa devina amar.
Curatam merele, le taiem cubulete, le asezam in cratita peste caramel si le presaram cu scortisoara.
 

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si omogenizam. Turnam aluatul obtinut in cratita peste mere.

Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste si se desprinde usor de pe peretii cratitei.


Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe un platou.

Blatul nu mai necesita insiropare deoarece va fi suficient de umed de la siropul lasat de mere si de caramel.

Dam o ora la frigider apoi il taiem felii.
Sa va spun drept, mie imi ploua in gura! Eu zic sa mergeti direct in piata sa cumparati mere.

Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...