Necesar:
- 5 oua mari
- 10 linguri mari zahar normal alb
- 10 linguri mari zahar brun
- 150 ml lapte
- 10-12 linguri mari faina alba de grau
- un plic praf de copt
- esente daca se doreste
- 5 oua mari
- 10 linguri mari zahar normal alb
- 10 linguri mari zahar brun
- 150 ml lapte
- 10-12 linguri mari faina alba de grau
- un plic praf de copt
- esente daca se doreste
Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu 3 linguri mari de zahar alb.
Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar alb.
In
laptele caldut se amesteca jumatate din zaharul brun pana la dizolvare.
Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, se pune restul de
zahar brun, laptele, praful de copt si esentele (eu am adaugat coaja
rasa de lamaie pusa la macerat cu ceva zahar).
Se amesteca usor cu o
spatula prin ridicare si apoi se adauga faina treptat pana la
omogenizare.
Faina se va incorpora in aluat cu un tel para pana va
capata consistenta din imagine.
In functie de marimea oualelor se vor
adauga mai multe au mai putine linguri de faina.
A nu se adauga toata
faina in compozitie, ci doar cate 3 linguri.
A se verifica consistenta
aluatului treptat.
Se lasa o jumatate de ora deoparte pentru ca praful
de copt sa-si faca treaba.
Se incinge o tigaie de teflon care se unge cu
ceva ulei.
Se toarna compozitia cu o lingura mare, in mijlocul tigaii.
Se coace pe amblele parti la foc foarte mic.
Se servesc cu crema de ciocolata, sau dulceata...de care aveti.
Se servesc cu crema de ciocolata, sau dulceata...de care aveti.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu