Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Salata de fasole verde cu verdeata şi telemea

Bucătăria românească, din păcate, nu excelează în salate. Şi asta nu din lipsa ingredientelor locale. Dovadă stă salata de mai jos. Dietetică, uşoară şi extrem de gustoasă. Încercaţi-o!

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:
  • 500 grame păstăi de fasole
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri oţet din vin
  • 2 linguri pătrtunjel tocat
  • 2 linguri mărar tocat
  • 1 lingură zdravănă ceapă roşie tăiată cubuleţe mici (opţional)
  • 200 grame telemea
Preparare:
  1. Puneţi la fiert 6 litri de apă cu 3 linguri rase de sare.
  2. Până fierbe apa pregătiţi păstăile: tăiaţi capetele şi aruncaţi-le; tăiaţi fasolea în bucăţi lungi de aproximativ 3 degete; spălaţi păstăile în mai multe ape reci.
  3. Când apa clocoteşte, adugaţi păstăile scurse şi acoperiţi.
  4. Fierbeţi aproximativ 15-20 de minute, până când păstăile au fiert dar au rămas ferme.
  5. Scurgeţi fasolea şi lăsaţi-o în apă foarte rece. Dacă aveţi, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă.
  6. După ce s-a răcit, scurgeţi fasolea de apă.
  7. Faceţi pastă căţeii de usturoi împreună cu o lingură rasă de sare grunjoasă (mai puţină dacă e fină).
    Dacă telemeaua este sărată, desăraţi-o sau nu mai folosiţi sare la salată.
  8. Amestecaţi usturoiul cu uleiul, oţetul, mărarul şi pătrunjelul tocat, ceapa roşie tăiată în cubuleţe mici.
  9. Amestecaţi păstăile bine scurse cu amestecul de ulei aromat.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  11. Introduceţi la rece până la servire.
Salata de păstăi cu telemea şi verdeaţă este mai gustoasă după ce stă la rece 30 de minute.
Serviţi salata cu telemea sfărămată desasupra.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...