Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Dovlecei pané

Una dintre cele mai îndemână gustări de sezon, dovleceii pané sunt foarte gustoşi şi uşor de preparat. Ideali a fi serviţi atât ca garnitură cât, ca gustare în sine sau ca ingredient pentru sandvişuri.

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 
  • 2-3 dovlecei de dimensiuni medii
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit


Preparare:
Folosiţi dovlecei de dimensiuni medii. Cei mici au o concentraţie de apă prea mare, cei ajunşi la maturitate au seminţe mari, coaja groasă şi miezul sec.
  1. Spălaţi bine dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
  2. Tăiaţi dovleceii în felii groase (rondele) de 5-7 milimetri.
  3. Presăraţi dovleceii cu sare, amestecaţi bine şi lăsaţi-i la scurs într-o strecurătoare deasupra chiuvetei timp de 10-15 minute. 
  4. Încingeţi uleiul.
  5. Ştergeţi dovleceii de apă, cu un şervet de bucătărie.
  6. Bateţi ouale cu 1 lingură de apă rece.
  7. Asezonaţi făina cu sare şi piper.
  8. Treceţi dovleceii prin făină.
  9. Scuturaţi excesul de făină şi treceţi dovleceii prin ou.
  10. Rumeniţi dovleceii la temperatură medie (180-190 de grade Cesius).
  11. Scoateţi dovleceii pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.




Dovleceii pané se servesc calzi sau reci. Tzatziki e un însoţitor minunat al dovleceilor pané!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...