Ingrediente
200 g ciocolată cu cafea
1 linguriţă cu cafea
60 g unt
6 ouă
2 linguri cu esenţă de rom
2 linguri cu zahăr
2 pliculețe cu zahăr vanilat
1 linguriţă cu cafea
60 g unt
6 ouă
2 linguri cu esenţă de rom
2 linguri cu zahăr
2 pliculețe cu zahăr vanilat
Mod de preparare
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un castron, freacă bine gălbenuşurile cu cele 2 linguri cu rom. Rupe ciocolata în cubuleţe şi topeşte-o la bain-marie. Adaugă treptat cafeaua şi untul la temperatura camerei. Pune apoi crema de gălbenuşuri şi după ce s-a încorporat bine, adaugă toată compoziţia peste albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Crema astfel obţinută toarn-o în castronele sau cupe. Lasă la rece cel puţin o oră, iar înainte de servire decorează cu frişcă. Pentru un gust mai aparte presară deasupra cafea măcinată.
Un desert aparent sofisticat, dar usor de facut, care va lasa o impresie spectaculoasa invitatilor tai!
Arata apetisant!
RăspundețiȘtergere