Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Mousse cu cafea


Ingrediente

200 g ciocolată cu cafea
1 linguriţă cu cafea
60 g unt
6 ouă
2 linguri cu esenţă de rom
2 linguri cu zahăr
2 pliculețe cu zahăr vanilat

Mod de preparare

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un castron, freacă bine gălbenuşurile cu cele 2 linguri cu rom. Rupe ciocolata în cubuleţe şi topeşte-o la bain-marie. Adaugă treptat cafeaua şi untul la temperatura camerei. Pune apoi crema de gălbenuşuri şi după ce s-a încorporat bine, adaugă toată compoziţia peste albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Crema astfel obţinută toarn-o în castronele sau cupe. Lasă la rece cel puţin o oră, iar înainte de servire decorează cu frişcă. Pentru un gust mai aparte presară deasupra cafea măcinată.


Un desert aparent sofisticat, dar usor de facut, care va lasa o impresie spectaculoasa invitatilor tai!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...