Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- ardei rosu
- ardei verde
- 1 morcov
- o radacina pastarnac
- o rosie
- patrunjel verde
- sare
- piper
- praf boia de ardei dulce
- o mana de taitei
- bors pentru acrit / sare de lamaie / acreala de zarzane
Mod de preparare:
Pulpele le parlim pe
flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele.
Le spalam bine si le lasam
la scurs.
Intr-o oala ,de circa 8
litri,punem cam pe 3/4 apa.
Dam drumul bucatilor de
pui.
Cand incepe sa
fiarba,luam spuma cu o paleta.
Intre timp pregatim si
legumele.
Curatam ceapa si o
tocam marunt.
Morcovul il radem de
coaja ,apoi il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Radacina de pastarnac o
curatam si o facem cubulete.
Bucatile de ardei le facem patratele mici.
Rosia o curatam de coaja si o tocam.
Dupa ce am spumat carnea,dam drumul la toate legumele taiate si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Incercam carnita si cand este bine patrunsa,punem borsul.
Lasam sa inceapa iar sa clocoteasca, condimentam cu sare , piper si boia de ardei dulce.
Punem si taieteii si lasam sa mai fiarba circa 5 minute.
Inchidem ciorba,tocam niste patrunjel verde si presaram deasupra.
Bucatile de ardei le facem patratele mici.
Rosia o curatam de coaja si o tocam.
Dupa ce am spumat carnea,dam drumul la toate legumele taiate si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Incercam carnita si cand este bine patrunsa,punem borsul.
Lasam sa inceapa iar sa clocoteasca, condimentam cu sare , piper si boia de ardei dulce.
Punem si taieteii si lasam sa mai fiarba circa 5 minute.
Inchidem ciorba,tocam niste patrunjel verde si presaram deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu