Loboda, sau spanacul
francezului, pentru cei care nu știu, e de două ori mai concentrată în vitamina C,
decât kiwi sau lămâia, respectiv 120-140 mg la 100 de grame. Cu proprietăți diuretice și pigmenții antioxidanți, loboda ajută organismul să se
regenereze.
Ștevia, pe de
altă parte, ajută organismul în astenie și combate obezitatea, dar are și un conținut ridicat de săruri minerale, ca
potasiu, fosfor, magneziu, calciu. Nici proteinele și fibrele nu lipsesc din această
plante minune.
Se curăță foarte bine ștevia și loboda, se spală și se toacă mărunt. Peste ștevie se adaugă apă clocotită,
câteva secunde, ca să nu fie amară. Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se spală, se toacă cubulețe și se pun la fiert în oala cu apă.
Când sunt aproape fierte, se adaugă și ștevia și loboda, se pun câteva picături de ulei, se pun roșiile în bulion, fideaua, sare după
gust, borș sau oțet și oule întregi, nebătute. Se mai
lasă câteva minute la fiert și se adaugă la final puțin leuștean proaspăt sau pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu