Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Ciorba de stevie si loboda


Ciorba de lobodă și de ștevie conține multe vitamine
Loboda, sau spanacul francezului, pentru cei care nu știu, e de două ori mai concentrată în vitamina C, decât kiwi sau lămâia, respectiv 120-140 mg la 100 de grame. Cu proprietăți diuretice și pigmenții antioxidanți, loboda ajută organismul să se regenereze.
Ștevia, pe de altă parte, ajută organismul în astenie și combate obezitatea, dar are și un conținut ridicat de săruri minerale, ca potasiu, fosfor, magneziu, calciu. Nici proteinele și fibrele nu lipsesc din această plante minune.
Din cele două plante poate ieși o ciorbă delicioasă și răcoritoare, care se poate consuma atât caldă, cât și rece. Aveți nevoie de: -3 legături de ștevie, 2 legături de lobodă, 2 cepe potrivite, 2 morcovi mici, 1 ardei gras, aproximativ 300 de grame de roșii în bulion, fidea, ouă, borș, sare și puțin ulei, leuștean sau pătrunjel.
Se curăță foarte bine ștevia și loboda, se spală și se toacă mărunt. Peste ștevie se adaugă apă clocotită, câteva secunde, ca să nu fie amară. Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se spală, se toacă cubulețe și se pun la fiert în oala cu apă. Când sunt aproape fierte, se adaugă și ștevia și loboda, se pun câteva picături de ulei, se pun roșiile în bulion, fideaua, sare după gust, borș sau oțet și oule întregi, nebătute. Se mai lasă câteva minute la fiert și se adaugă la final puțin leuștean proaspăt sau pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...