Un deliciu perfect pentru o
masa festiva!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 15
Complexitate: mediu
- 300 g faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de amestec de condimente
- 175 g zahar pudra
- 90 g unt
- 2 banane curatate si pisate
- 3 linguri lapte
- 3 oua
- 60-90 g chipsuri de banane, uscate
- 2-3 linguri de miere de albine
- o tava de 28cm x 18cm cu hartie de pergament
Mod de
preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade C. Puneti faina, bicarbonatul si amestecul de condimente intr-un bol.
1. Setati cuptorul la 180 grade C. Puneti faina, bicarbonatul si amestecul de condimente intr-un bol.
2. Adaugati
zaharul pudra si untul, bananele pisate, laptele si ouale si bateti pana
amestecul se omogenizeaza. Puneti aluatul in tava si indreptati suprafata.
3. Aranjati
15 puncte cu chipsuri de banane, astfel incat, atunci cand taiati blatul, fiecare
portie sa aiba cipsuri pe ea.
4. Coaceti
blatul pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 40-50 de minute, apoi
puneti-l de un gratar sa se raceasca.
5. Incalziti mierea usor apoi
ungeti tortul cald. Lasati apoi sa se raceasca complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu