Categorie: Gustari, Aperitive
Etapa: Croaziera ( PL)
Ingrediente:
- 2 vinete
- ulei de masline
- iaurt dietetic 100-200 gr/ 3-4-5 linguri
- 3 catei de usturoi mai "grasi"
- cateva fire de patrunjel
- sare, piper
Preparare:
Spalam vinetele si le curatam de coaja astfel: pe lung, taiem o fasie de coaja si una nu.
Apoi le taiem rondele, presaram sare peste ele si le punem la scurs timp de o jumatate de ora.
Dupa ce s-au scurs punem tigaia pe foc, cateva picaturi de ulei si adaugam feliile de vinete. Le lasam sa se faca pe ambele parti.
Intre timp pregatim sosul de usturoi cu iaurt astfel:
Pisam usturoiul (sau il dam prin razatoarea mica), adaugam o lingura de ulei de masline si il frecam pana se formeaza ca o maioneaza.
Se adauga iaurtul, sarea, piperul si putin patrunjel.
Se poate lasa la rece aprox 15 minute inainte de a-l consuma ca sa se intrepatrunda aromele!
Pe o farfurie se aseaza feliile de vinete si deasupra sosul de iaurt.
Usor si rapid!
Pofta buna!
Reteta inspirata de www.reteteculinare.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu