Ingrediente:
- 2 oua
- 2 linguri de lapte degresat
- o felie de șuncă slabă (sau piept de curcan)
- o jumatate de ceapa medie, taiata julien
- o felie de cascaval/ branza brie
- ulei de măsline / un cub de unt (pentru ungerea tigaii) - sare
Mod de preparare:
1. Se bat ouale cu cele 2 linguri de lapte.
2. Se feliaza sunca sub forma unor betigase, ceapa se taie julien, iar cascavalul se da prin razatoare. Daca folositi branza brie e suficient sa o taiati cubulete.
3. Se topeste untul in tigaie.
4. Se toarna ouale.
5. Dupa 1-2 minute pe foc, incercati sa "dezlipiti" omleta de tigaie pe margini astfel incat surplusul de lichid de deasupra sa ajunga sub omleta.
6. Adaugati branza/cascavalul, sunca si ceapa.
7. Impaturiti omleta - sau o puteti rula ca pe clatita, in tigaie.
8. O intoarceti si pe partea cealalta, si gata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu