Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Chiftele de dovlecei



Ingrediente
- 4 dovlecei mici (aprox. 750 gr)
- 6 fire de ceapa verde
- 250 gr branza feta
- patrunjel, 
- menta verde si menta uscata maruntita
- o lingurita de boia
- 140 gr faina
- sare, piper
- 3 oua mari
- ulei de masline - pentru prajire
- limeta


Preparare:
1.Taiem dovlecei manual sau la robot, in forma de taitei, subtiri.
2. Ii intindem pe un prosop de bucatarie pentru 20 de minute, pentru a elimina zeama.
3. Taiem ceapa rondele intr-un bol, peste care maruntim branza.
4. Adaugam patrunjelul si menta, maruntite.
5. Adaugam boia, faina, sarea si piperul.
6. Adaugam ouale batute, si dovleceii. Amestecam bine compozitia.
7. Cu lingura formam chiftele si le prajim in tigaie, aplatizate, aprox 2 minute pe fiecare parte.

La servire le putem stropi cu zeama de la o limeta

Nr aprox de portii: 25

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...