Ingrediente pentru tort
- 300 ml smantana dulce
- 30gr ciocolata neagra
- o lingura de lichior de cafea / rom
- 100 gr bezele cumparate
- optional, pentru servire: 250 gr zmeura
Ingrediente pentru sos:
- 250 ml smantana dulce
- 125 gr ciocolata neagra
- 2 linguri de lichior de cafea / rom
Preparare tort:
1. Intr-un bol, se bate smantana pana se ingroasa, dar sa se mentina moale.
2. Se taie ciocolata foarte fin, astfel incat sa formati mici aschii. Ideal ar fi ca ciocolata sa fie rece, si sa o taiati cu cutitul. Se adauga peste smantana.
3. Se iau bezelele si se zdobesc.
4. Se adauga romul/ lichiorul de cafea.
5. Se amesteca totul bine.
6. Luati o forma de chec, in care asezati folie alimentara astfel incat sa acopere peretii.
7. Se adauga compozitia, se niveleaza, si se impatureste cu folia.
8. Se lasa la congelator o zi.
Preparare sos
1. Se procedeaza la fel ca la tort, pasii 1, 2, 4.
Se serveste rece, taiat felii, asezonat cu zmeura si sos de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu