Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Supa crema de urzici


Pentru 4 persoane
Pregatire: 15 minute
Preparare: 35 minute

Ingrediente:
- 300 gr urzici tinere
- 150 gr cartofi noi
- o ceapa mica
- o lingura ulei de porumb
- 1 litru apa
- 2 linguri lapte pudra degresat
- sare si piper


Preparare:
  1. Spalati urzicile si taiatile mare cu cutitul. Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i cuburi. Curatati si taiati fin ceapa.
  2. Puneti uleiul la incalzit intr-o cratita, adaugati urzicile, cartofii si ceapa tocata, acoperiti cu un capac si lasati legumele sa se inmoaie la foc mic, 10 minute, amestecand, din cand in cand, cu o lingura de lemn.
  3. Turnati 1 litru de apa in cratita. Sarati si piperati, puneti la fiert si lasati cratita pe foc mic, timp de 25 de minute. Mixati continutul pentru a obtine un piure fin si omogen, adaugand eventual putina apa, daca piureul este prea gros, apoi pisati printr-o sita deasa.
  4. Adaugati in piure laptele degresat si mixati din nou, timp de 20 de secunde. Potriviti de gust si turnati preparatul intr-o supiera sau boluri calde.
  5. Serviti imediat, cu crutoane.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...