Pentru 4 persoane
Pregatire: 15 minute
Preparare: 35 minute
Ingrediente:
- 300 gr urzici tinere
- 150 gr cartofi noi
- o ceapa mica
- o lingura ulei de porumb
- 1 litru apa
- 2 linguri lapte pudra degresat
- sare si piper
Preparare:
- Spalati urzicile si taiatile mare cu cutitul. Curatati si spalati cartofii, apoi taiati-i cuburi. Curatati si taiati fin ceapa.
- Puneti uleiul la incalzit intr-o cratita, adaugati urzicile, cartofii si ceapa tocata, acoperiti cu un capac si lasati legumele sa se inmoaie la foc mic, 10 minute, amestecand, din cand in cand, cu o lingura de lemn.
- Turnati 1 litru de apa in cratita. Sarati si piperati, puneti la fiert si lasati cratita pe foc mic, timp de 25 de minute. Mixati continutul pentru a obtine un piure fin si omogen, adaugand eventual putina apa, daca piureul este prea gros, apoi pisati printr-o sita deasa.
- Adaugati in piure laptele degresat si mixati din nou, timp de 20 de secunde. Potriviti de gust si turnati preparatul intr-o supiera sau boluri calde.
- Serviti imediat, cu crutoane.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu