Ingrediente:
- 8 foi de lasagna
- 800 g spanac congelat
- 4 ciuperci mari
- o ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g brânză de soia (tofu)
- 200-300 ml lapte de soia
- 50 g de margarină
- sare, piper
Preparare:
- Se opăreşte spanacul 3-4 minute în apă clocotită, apoi se lasă la scurs.
- Se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile şi se toacă mărunt.
- În margarină se sotează ceapa şi usturoiul 3 minute, apoi ciupercile încă 5 minute.
- Se adaugă spanacul şi se amestecă.
- Se pune jumătate din tofu şi jumătate din cantitatea de lapte de soia, sare şi piper.
- Se amestecă bine şi se lasă pe foc foarte mic câteva minute.
- Separat, într-un castron, se dizolvă restul de tofu în restul de lapte de soia.
- Într-un vas de sticlă termorezistentă, se pune întâi o cantitate mică din compoziţia cu spanac, apoi primul strat de foi de lasagna (uscate).
- Se continuă cu spanac, apoi cu crema de brânză şi iar un strat de foi de lasagna, până se termină ingredientele.
- Ultimul strat trebuie să fie de foi de lasagna, peste care se pune a doua jumătate de amestec de tofu şi de lapte de soia.
- Se dă vasul la cuptor cam 35 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu