Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Oua in aspic



Ingrediente
  • 7 oua
  • 100 g de carne de pui
  • sunca
  • mazare
  • porumb 
  • ardei
  • 20gr gelatina
  • verdeata

Mod de preparare
Pentru bulion: intr-o cratita cu apa si un pic de sare se fierbe pieptul de pui, aproximativ 20 de minute. 

Cand este fiarta carnea, se scoate si se strecoara supa. 
Intre timp, intr-un bol gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, timp de 10 minute. 
Ouale se spala cu apa rece dupa care se sparge varful si cu grija facem o gaura de vreo 2 cm diametru si se goleste continutul lor. 
Se spala bine interiorul lor, dupa care se pun cu spartura in jos pentru a se usca bine. 
Sunca se taie cubulete marunte. 
Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete. 
Intr- un alt vas se toarna bulionul de gaina (1 pahar), gata condimentat si incalzit, se pune gelatina inmuiata si se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina. 
Ingredientele pregatite se pun in cojile de ou dupa bunul plac, o frunza de patrunjel verde si se toarna supa. 
Se dau la rece pana a doua zi. 
Se decojesc cu grija pentru a nu le strica forma. 

Pofta buna! 

Sursa: perfecte.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...