Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Cartofii copți ai lui Jamie


Ingrediente:
  • 1,5 kg cartofi albi mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca otet de vin rosu sau aceto balsamico

Amestec aromat Jamie 1

  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura rozmarin curatat

Amestec aromat Jamie 2

  • 3 bucati unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura salvie curatata
  • 1 mandarina, clementina

Amestec aromat Jamie 3

  • 2 linguri grasime de gasca
  • 1 capatana usturoi
  • 3 foi dafin
  • 1 legatura cimbru proaspat
Preparare:
Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi, sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapid e amidonul în exces. Pune-i într-o oală și acoperă-i cu apă rece și un praf, două de sare. Dă în fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-i într-o sită.
Toarnă cartofii într-o tavă și adaugă uleiul sau grăsimea aleasă (ulei pentru aromă italiană, unt pentru gust intens, sau grăsime de gâscă pentru crustă delicioasă).
Condimentează bine cartofii unși și scutură-i dacă vrei o crustă mai groasă. Dă la cuptor cartofii timp de circa 30 de minute.
Folosește trucul lui Jamie și presează puțin cartofii cu o presă de piure, cât să intre cât mai în contact cu tava și grăsimea încinsă.
Separat, prepară amestecul de mirodenii, din ulei de măsline, ierburi aromate, usturoi, un strop de aceto balsamico din vin roșu.
Dacă prepari varianta cu unt, curăță câteva bucăți de coajă de clementine sau portocală. Nu va fi comestibilă, dar aroma este incredibilă.
Adaugă amestecul aromatic peste cartofii pe trei sferturi copți și dă la cuptor pentru încă 40-45 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...