Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Briose cu morcovi


Ingrediente pentru 24 de mini-brioșe:
  • 200 g morcovi
  • o portocală
  • o jumătate de ceașcă ulei de măsline (de preferință, extravirgin)
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 2 ouă
  • o ceașcă de făină
  • o  jumătate de ceașcă făină de patiserie (din grâu integral)
  • o linguriță praf de copt
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară macinată
  • o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
  • un vârf de linguriță de sare
  • 150 g brânză topită
  • zahăr pudră

Mod de pregătire:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Rade coaja de portocală (pe răzătoarea fină). Pune 3 lingurițe de coajă rasă deoparte. Stoarce portocala și păstrează o lingură de suc.
Dă morcovii pe răzătoarea cu găuri mari (ar trebui să rezulte cam o cană și un sfert).
Separat, într-un castron, amestecă uleiul și zahărul, apoi încorporează ouăle pe rând, adaugă și ambele tipuri de făină, praful de copt, praful de scorțișoară și nucșoară, sarea și o linguriță de coajă rasă de portocală. Amestecă bine, apoi adaugă și morcovul ras și omogenizează compoziția.
Tapetează formele pentru brioșe cu hârtie specială pentru copt și pune aluatul în fiecare formă, cu ajutorul unei lingure, doar până la jumătate (pentru a lăsa loc să se umfle). Bagă brioșele la cuptor timp de 15-20 de minute, până se rumenesc și dacă le înțepi cu o scobitoare, aluatul nu se lipește.
Scoate bioșele, lasă-le să se răcească și pregătește, între timp, glazura.
Cu un mixer la viteză mică bate, într-un castron, brânza topită, până când devine o cremă fină. Adaugă apoi sucul de portocală și zahărul pudră și amestecă bine.
Aranjează crema peste brioșe (răcite), cu ajutorul unei spatule sau al unui cuțit. Poți orna cu restul de coajă de portocală, dacă dorești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...