Ingrediente:
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca panko sau pesmet
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 2 dovlecei taiati felii
- 1/2 ceasca faina
- 2 oua mari
Preparare:
Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu.
Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras.
Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet și parmezan. Presează bine în ultima etapă, astfel încât crusta să se lipească bine de dovlecel.
Prăjește feliile de dovlecel circa 1 minut pe fiecare parte, până devin aurii și lasă la scurs pe un șervețel de hârtie.
Servește chipsurile de dovlecel cu parmezan imediat, eventual alături de un sos de iaurt cu usturoi sau mentă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu