Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Compot de piersici


Ingrediente:

  • 4 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • zahar vanilat
Preparare:
Alegi piersici sanatoase, bine coapte, dar tari, le speli si le lasi la scurs.
Desfaci piersicile in doua, le indepartezi samburele, le cureti de coaja si le tai felii.
Asezi fructele in borcane, lasand un spatiu gol deasupra.
Presari peste ele zaharul, adaugi zahar vanilat si acoperi cu apa rece. Inchizi borcanele cu capace care se insurubeaza.
Fierbi borcanele intr-un vas mare cu apa, avand grija sa le pui prosoape intre ele, pentru a nu se sparge la fiert. Le lasi la fiert 15 minute, din clipa in care apa din vas incepe sa clocoteasca. Le lasi pana a doua zi sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...