Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Gem de piersici/nectarine


Ingrediente:
4 kg piersici/nectarine, 1kg zahar, 1 fiola esenta migdale, 30ml zeama lamaie


Preparare:
Frunctele decojite le scoti samburii si le tai in 3-4 bucati, iar peste ele adaugi alternativ zaharul. Le pui intr-o cratita emailata pana a doua zi, la rece, apoi le dai la fiert. Iei spuma care se formeaza, adaugi zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta de migdale si le lasi sa fiarba pana se ingroasa. Pui gemul in borcane sterilizate inainte, apoi le introduci in cuptorul preincalzit inca 10 minute, pana cand gemul prinde o crusta deasupra. Capsezi borcanele, le invelesti in paturi, iar cand s-au racit le pui in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...