Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Paine cu cartofi


Ingrediente:
650gr faina, 1 cartof mare fiert, 2 lg ulei, 6 lg alte seminte, sare, seminte de chimen, 1 cubulet drojdie, 300ml apa calduta

Preparare:
Dizolvi drojdia in putin apa calduta. Cerni faina de 2-3 ori, adaugi cartoful ras sau zdrobit cu furculita, sare, maiaua si framanti, adaugand apa calduta. Framanti pana ce aluatul face basicute, se desprinde de peretele vasului si nu se mai lipeste de maini. Adaugi semintele si uleiul si framanti din nou, pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit intr-un loc cald. Cand aluatul isi dubleaza volumul, il mai framanti putin si-l lasi pe o planseta presarata cu faina. Formezi paini de marime potrivita, le pui in tavi unse, le crestezi putin cu un cutit si presari deasupra seminte de chimen. Dai tavile la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45-50 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...