Ingrediente:
650gr
faina, 1 cartof mare fiert, 2 lg ulei, 6 lg alte seminte, sare,
seminte de chimen, 1 cubulet drojdie, 300ml apa calduta
Dizolvi
drojdia in putin apa calduta. Cerni faina de 2-3 ori, adaugi cartoful
ras sau zdrobit cu furculita, sare, maiaua si framanti, adaugand apa
calduta. Framanti pana ce aluatul face basicute, se desprinde de
peretele vasului si nu se mai lipeste de maini. Adaugi semintele si
uleiul si framanti din nou, pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un
prosop si lasi la dospit intr-un loc cald. Cand aluatul isi dubleaza
volumul, il mai framanti putin si-l lasi pe o planseta presarata cu
faina. Formezi paini de marime potrivita, le pui in tavi unse, le
crestezi putin cu un cutit si presari deasupra seminte de chimen. Dai
tavile la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45-50 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu