Ingrediente aluat:
200 gr faina
100 gr margarina
1 ou
2 linguri cu apa rece
sare
Ingrediente umplutura:
4-5 mere cretesti
3-4 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara
100 gr miez de nuca macinat mai mare
Preparare:
Amesteca ingredientele
pentru aluat, mai putin apa. Adauga apa si framanta repede, ca sa nu
se topeasca untul. Cand aluatul este gata, il faci bila, il invelesti
in folie si-l lasi 2 ore la rece.
Taie merele in felii
subtiri (dupa ce ai indepartat cotorul) si presara-le cu o lingura cu
zahar. Scoate aluatul si intinde-l in foaie de 0,5 cm grosime.
Tapeteaza o forma
termorezistenta cu unt si faina, intinde aluatul, ridicand marginile.
Presara nuca amestecata cu scortisoara si restul de zahar, iar
deasupra asaza feliile de mar in floare. Da la cuptorul incins, la
foc potrivit, 35-40 de minute. Serveste-o fierbinte sau rece!
Pofta buna!
Alte idei pentru umpluturi:
DULCE
Amesteci 500 gr branza de
vaci, 200 gr zahar pudra, o lingura cu smantana grasa, coaja de la o
lamaie, o mana de stafide inmuiate in rom si 4 oua. Este o umplutura
potrivita pentru foile de placinta, dar si pentru o tarta dulce.
SARATA
Amesteci 300 gr branza de
vaci, 200 gr branza telemea veche, 2 oua, o lingura cu smantana, o
lingurita cu seminte de chimen si 100 gr branza albastra. Este o
umplutura excelenta pentru tartele aperitiv. Ca sa iasa si mai si,
poti face minitarte in forme de briosa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu