Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Tarta cu mere


Ingrediente aluat:
200 gr faina
100 gr margarina
1 ou
2 linguri cu apa rece
sare

Ingrediente umplutura:
4-5 mere cretesti
3-4 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara
100 gr miez de nuca macinat mai mare



Preparare:
Amesteca ingredientele pentru aluat, mai putin apa. Adauga apa si framanta repede, ca sa nu se topeasca untul. Cand aluatul este gata, il faci bila, il invelesti in folie si-l lasi 2 ore la rece.

Taie merele in felii subtiri (dupa ce ai indepartat cotorul) si presara-le cu o lingura cu zahar. Scoate aluatul si intinde-l in foaie de 0,5 cm grosime.

Tapeteaza o forma termorezistenta cu unt si faina, intinde aluatul, ridicand marginile. Presara nuca amestecata cu scortisoara si restul de zahar, iar deasupra asaza feliile de mar in floare. Da la cuptorul incins, la foc potrivit, 35-40 de minute. Serveste-o fierbinte sau rece!


Pofta buna!

Alte idei pentru umpluturi:

DULCE
Amesteci 500 gr branza de vaci, 200 gr zahar pudra, o lingura cu smantana grasa, coaja de la o lamaie, o mana de stafide inmuiate in rom si 4 oua. Este o umplutura potrivita pentru foile de placinta, dar si pentru o tarta dulce.

SARATA
Amesteci 300 gr branza de vaci, 200 gr branza telemea veche, 2 oua, o lingura cu smantana, o lingurita cu seminte de chimen si 100 gr branza albastra. Este o umplutura excelenta pentru tartele aperitiv. Ca sa iasa si mai si, poti face minitarte in forme de briosa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...