Ingrediente: -1,5 kg peste fitofag -doua cepe potrivite -doi morcovi -patrunjel verde -un pahar cu orez -pastarnac -telina -rosii sau bulion -3 linguri de ulei -piper -sare -zeama de lamaie ( otet, zeama de varza, bors) |
Preparare reteta culinara :
Se curata de solzi fitofagul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in bucatele mici. Se pune intr-o cratita uleiul si se adauga zarzavatul, apoi se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se inabuseasca. Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga inca aproximativ 3 - 3,5 litri de apa in cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute. Se adauga rosiile taiate in bucatele mici, zeama pentru acrit (bors, zeama de lamaie, zeama de varza sau otet), se adauga orezul spalat, se adauga bucatile de fitofag si se mai da la foc mic inca 20 de minute. Ideal este sa mai adaugati pe langa bucatile de fitofag si alte specii de pesti mai mici, acestia fac ciorba de fitofag mai gustoasa. Pestele nu trebuie fiert prea mult pentru ca risca sa se sfarame. Daca doriti sa fierbeti mai mult ingredientele, scoateti pestele intr-o farfurie si adaugati-l inapoi dupa ce considerati ca s-au fiert celelalte. Inainte sa oprim focul adaugam o mana de patrunjel verde maruntit.
|
Pofta buna !
sursa: www.desprepescuit.ro
Alte ciorbe delicioase:
http://www.despremancare.ro/2010/08/24/ciorba-de-peste/
http://www.teobucatar.ro/2012/01/ciorba-de-peste.html
Alte ciorbe delicioase:
http://www.despremancare.ro/2010/08/24/ciorba-de-peste/
http://www.teobucatar.ro/2012/01/ciorba-de-peste.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu