Taie ceapa fara sa plangi
Ceapa, unul
dintre alimentele pe care le folosim cel mai des in prepararea mancarurilor,
elibereaza, in momentul in care o taiem, un gaz foarte iritant care cauzeaza
lacrimarea ochilor. Din fericire, exista cinci trucuri usoare, pe care le
puteti folosi pentru a taia ceapa fara sa plangeti.
1. Bagati ceapa la congelatorpentru 10-15
minute inainte de a o toca. Se spune ca aceasta este ce mai eficienta metoda de
a reduce enzimele care cauzeaza eliberarea gazului iritant.
2. Taiati ceapa sub apa. Umpleti un
bol cu apa, scufundati ceapa inauntru, iar apoi o puteti taia fara ca ochii sa
va mai lacrimeze.
3. Aprindeti
o lumanare mare langa
tocatorul pe care taiati ceapa. Astfel, flacara va
atrage gazul si va va scapa de problema!
4. Folositi
un cutit cu lama foarte ascutita. Cu cat lama
trece mai usor prin ceapa, cu atat aceasta va elibera mai putine substante
iritante, iar ochii vostri vor fi protejati.
5. Purtati
lentile de contact. Daca aveti
probleme de vedere si purtati lentile de contact in general, tineti-le pe ochi
si atunci cand tocati ceapa. Ele vor crea o bariera si va vor proteja de efectul
neplacut.
Curata rodia cu usurinta
Rodiile sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai sanatoase fructe. O
rodie poate asigura 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, ea
contine acid folic si vitaminele A si E. Este ideala pentru tratarea
afectiunilor reumatice si a infertilitatii, contribuie la dezvoltarea
inteligentei si la imbunatatirea memoriei, previne Alzheimerul si imbatranirea
prematura a pielii. In plus, semintele sale sunt absolut delicioase, perfecte
pentru prepararea deserturilor, a salatelor, ba chiar si a unor feluri
principale.
Iata o modalitatea usoara de a scoate
semintele unei rodii fara sa faceti mizerie peste tot in jurul vostru:
1. Taie capetele rodiei si apoi tai-o, din nou, in 5-6 bucati mai mici.
2. Umple un bol cu apa si pune bucatile de rodie inauntru. Las-o la inmuiat 5-10 minute.
3. Cu mainile sub apa, desprinde usor semintele de
coaja.
4. Membrana albicioasa se va ridica singura la
suprafata, astfel ca o vei putea inlatura cu ajutorul unei spumiere.
5. Clateste semintele cu apa rece, scurge bolul de apa
si bucura-te de gustul lor minunat.
Filmulet video: AICI
Trucuri utile:
1. Caramelizeaza ceapa mai rapid, adaugand bicarbonat
de sodiu in tigaie.
2. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.
2. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.
3. Infige un cutit ascutit in samburele de avocado pentru a-l scoate din
miez.
4. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului.
5. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.
6. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.
4. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului.
5. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.
6. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.
7. In timp ce pregatesti mancarea, pune o lingura de
lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama sa dea pe dinafara.
8. Pune caserola cu inghetata intr-o punga
ermetica si apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a inghetatei se va
pastra, iar tu nu te vei mai chinui sa o dezgheti de fiecare data cand vrei sa
mananci din ea.
9. Stiai ca poti obtine si cuburi de gheata
complet transparente? Fierbe apa inainte de a o pune in tava.
10. Vrei sa prepari peste la gratar? Pune-l pe un pat de felii de lamaie pentru ca el sa absoarba aroma si sa
nu se mai lipeasca.
11. Pune un cub de gheata in farfuria cu mancare
daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in
jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.
12. Inainte de a te apuca de gatit, pune o oala
cu apa la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea.
13. Inlocuieste cuburile de gheata cu fructe
congelate atunci cand vrei sa racesti bauturile alcoolice.Astfel, acestea nu se
vor mai dilua. Poti folosi capsuni, mure, zmeura sau chiar cirese.
14. Ai spart un ou intr-un bol, dar a cazut
inauntru si putina coaja? Umezeste-ti mana si vei scoata coaja cat ai zice
“peste”!
15. Ai pus prea multa sare in mancare? Adauga o
felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou
delicioasa.
Curata rapid 5 pete de mancare
Vin rosu. Cat pata
este inca proaspata, aplica un servetul uscat deasupra si apoi curat-o cu putin
vin alb. Clateste cu apa minerala si otet. Repeta procedeul de cate ori este
nevoie pana cand pata va disparea.
Sos de rosii din mancare. Sterge sosul de rosii cu un servetel umed. Spala materialul patat cu
detergent obisnuit de rufe, clateste cu apa rece si apoi tamponeaza locul cu
putin otet alb. Clateste din nou.
Ulei sau unt. Presara faina pe ambele parti ale petei pana o acoperi complet si
las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Dupa ce timpul a trecut, scutura
materialul cu pricina de faina. Spala-l cu detergent si clateste cu apa calda
din abundenta.
Cafeaua si ceaiul. Combina o lingurita de otet cu doua lingurite de apa si aplica solutia
direct pe pata. Clateste cu apa rece. Repeta procedeul de cateva ori.
Ketchup si mustar. Indeparteaza sosul cu pricina cu ajutorul unui servetel uscat. Aplica
jumatate de lingurita de otet direct pe pata. Lasa otetul sa actioneze 1-2
minute si clateste cu apa din abundenta. Daca pata nu s-a curatat inca, aplica
inca o data putin otet si lasa-l sa actioneze mai mult.
Depozitarea corecta a alimentelor
Ouale.
Pastreaza-le in recipientele originale din carton. Nu iti poti da seama daca
mai sunt proaspete sau nu? Asaza-le intr-un bol cu apa. Daca ouale plutesc, inseamna ca nu mai sunt potrivite pentru consum.
Legumele. Asaza prosoape de hartie in sertarele
frigiderului in care depozitezi legume precum rosiile, castravetii sau ardeii. Apoi, asaza alimentele astfel incat sa ramana putin
spatiu intre ele.
Pestele. Daca l-ai
cumparat dimineata si vrei sa-l consumi seara, pastreaza-l intr-o punga si
asaza-l in frigider deasupra unui bol in care ai pus gheata.
Ciupercile. Infasoara-le in prosoape de
hartie si depoziteaza-le in frigider pentru ca ele sa nu se mai strice atat de
repede.
Laptele. Asaza-l pe raftul din mijloc al
frigiderului si nu pe usa acestuia. De fiecare data cand usa se deschide,
laptele ia contact cu aerul cald si din aceasta cauza se strica mai repede.
Cafeaua. Pune-o intr-un recipient ermetic si depoziteaza-l pe acesta in
frigider pentru ca aroma ei sa se pastreze mai mult timp.
Salata. Aceasta se altereaza rapid deoarece se
deshidrateaza. Pentru a preveni acest lucru, asaza frunzele de salata pe
prosoape de hartie usor umede si apoi baga-le intr-o punga. Asaza punga in
frigider. Dupa ce ai scos salata din frigider, umezeste-i bine frunzele inainte
de a o folosi la prepararea mancarurilor.
Ceapa si usturoiul. Ambele alimente trebuiesc depozitate in zone racoroase, ferite de
lumina soarelui. Le puteti pastra in cosulete sau in pungi de hartie.
Bananele.
Infasoara-le coditele in folie de plastic pentru a impiedica eliminarea gazului
numit etilena, care grabeste procesul de coacere si altereaza alte fructe
aflate in jur.
Merele. La fel ca
bananele, merele ar trebui pastrate separat de alte fructe pentru ca si ele
elimina acelasi tip de gaz.
Faina. Ai gasit
cateva musculite in faina? Nu e nicio problema. Baga faina la congelator pentru
2-3 zile, cerne-o cu ajutorul unei site si depoziteaz-o la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu