Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

MEATZZA


Ingrediente:
500 gr carne tocata de vita
3 lg parmezan ras
3 lg pesmet sau fulgi de ovaz  
3 lg patrunjel tocat           
2 oua                                    
1 catel usturoi                 
sare
piper
ulei ptr ungerea tigaii
conserva 400 gr rosii cuburi (scurse)
1 lgt ulei cu usturoi
1 lgt oregano uscat
125 gr mozzarella
frunze busuioc


Preparare:
Intr-un bol mare se pune carnea tocata. 
Spargeti 2 oua peste carne si radeti niste parmezan ca sa fie sarat si sa capete aroma. 
Apoi puteti adauga pesmet sau fulgi de ovaz ca baza de carne sa capete fermitate. 
Radeti un catel de usturoi si presarati patrunjel tocat. 
Amestecati totul in castron. Cel mai usor e cu mana. Indiferent cum faceti, nu amestecati exagerat de mult. 
Puneti amestecul intr-o tava de copt unsa cu ulei. 
Presati usor. Nu apasati prea tare.Nu trebuie sa insistati prea mult. 
Scurgeti rosii tocate din conserva. Nu vrem ca lichidul in exces sa strice baza. 
In sita, peste rosii, presar niste oregano uscat, putina sare de mare si un strop de ulei cu usturoi. 
Amestecati bine, apoi puneti peste baza de carne. 
Taiati branza mozzarella in felii subtirele si asezati-o ca un soare in tava. 
Se pune in cuptorul incins cam 25 de minute, dupa care baza de carne s-a facut, rosiile bolborosesc, iar branza e aurie. 
Inainte de servire, se orneaza cu busuioc proaspat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...