Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Tarta cu vinete



Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina
  • ½ lingurita sare
  • 25 g unt
  • ½ pahar de apa foarte rece
Ingrediente pentru umplutura:
  • 2 vinete
  • 300 g sunca
  • 300 g telemea de oi
  • 100 g telemea de vaca
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 100 g parmezan sau cascaval ras
  • sare, piper

Preparare:

  1. Amesteci faina cu sare si untul taiat bucatele, apoi adaugi apa rece si framanti pana se formeaza un aluat omogen. Il lasi la rece circa 30 minute.
  2. Intre timp, tai vinetele felii, pe lungime, le presari cu sare si le lasi sa stea, intr-un castron, circa 20-30 minute, pana isi lasa zeama amara. Le clatesti cu apa rece, le storci usor si le prajesti putin, doar pana se inmoaie, intr-o tigaie unsa cu ulei, apoi le scoti deoparte.
  3. Intinzi foaia de aluat, tapetezi cu ea forma de tarta, cu pereti cu tot, o intepi in mai multe locuri si apoi asezi la mijlocul tartei sunca taiata cubulete, amestecata cu telemeaua de oi si busuiocul tocat marunt. Deasupra asezi feliile de vinete si torni peste ele ouale batute cu parmezanul sau cascavalul ras, sare si piper, dupa gust. Asezi din loc in loc telemeaua de vaca.
  4. Introduci forma in cuptorul bine inalzit pentru circa 35-40 minute.
  5. Se serveste calda sau rece.
Sursa: Click Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...