Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Frigărui cu pui și legume

Ingrediente pentru 4 porții:

un piept mare de pui, fără os și pieliță, tăiat cuburi

4 linguri sos de soia light, fără sare
1-2 linguri de ulei de măsline, presat la rece (extravirgin)

un dovlecel mediu
2 ardei grași (portocaliu și roșu, de preferat)
8 pălării mici de ciuperi
un praf de ghimbir măcinat
un cățel de usturoi, zdrobit (opțional)

Timp de preparare: 25 de minte (timp efectiv + 2-3 ore, pentru marinat).

Mod de pregătire:
Pune carnea de pui, tăiată cubulețe, la marinat, în sosul de soia, în care ai amestecat uleiul de măsline, ghimbirul și usturioul pisat. 

Ține carnea la frigider, acoperită, minim 30 de minute, maxim 5 ore (2-3 ore este cel mai bun interval, carnea absoarbe aromele din sos). 

Cât timp ții carnea la frigider, pune în apă cele 4 bețe de frigărui, din lemn, și ține-le cel puțin 30 de minute. 

Dacă nu le bagi în apă, ele vor trage zeama din carne, uscând-o, pe când, îmbibate de apă, vor produce un abur care va ajuta carnea să se pătrundă mai bine, fără a-i fura din zeama proprie.

Separat, curăță de coajă și semințe legumele. Taie dovleceii rondele, iar ardeii fâșii, și lasă ciupercile întregi.

Scoate carnea din frigider și pune pe fiecare frigăruie, alternativ, o bucată de carne, una de legume. 

Dacă folosești cuptorul, este bine să tepetezi tava cu o folie de aluminiu, pentru că zeama care se scurge arde tava. 

Ține frigăruile la foc potrivit, întorcând de 2-3 ori, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă – maxim 10 minute sunt suficiente (dacă le faci în cuptor, acesta trebuie preîncălzit la 200 de grade).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...