Ingrediente
pentru 4 porții:
un
piept mare de pui, fără os și pieliță, tăiat cuburi
4
linguri sos de soia light, fără sare
1-2
linguri de ulei de măsline, presat la rece (extravirgin)
un
dovlecel mediu
2
ardei grași (portocaliu și roșu, de preferat)
8 pălării mici
de ciuperi
un praf de ghimbir măcinat
un cățel de usturoi,
zdrobit (opțional)
Timp
de preparare: 25 de minte (timp efectiv + 2-3 ore, pentru marinat).
Mod
de pregătire:
Pune
carnea de pui, tăiată cubulețe, la marinat, în sosul de soia, în
care ai amestecat uleiul de măsline, ghimbirul și usturioul pisat.
Ține carnea la frigider, acoperită, minim 30 de minute, maxim 5 ore
(2-3 ore este cel mai bun interval, carnea absoarbe aromele din sos).
Cât timp ții carnea la frigider, pune în apă cele 4 bețe de
frigărui, din lemn, și ține-le cel puțin 30 de minute.
Dacă nu
le bagi în apă, ele vor trage zeama din carne, uscând-o, pe când,
îmbibate de apă, vor produce un abur care va ajuta carnea să se
pătrundă mai bine, fără a-i fura din zeama proprie.
Separat,
curăță de coajă și semințe legumele. Taie dovleceii rondele,
iar ardeii fâșii, și lasă ciupercile întregi.
Scoate
carnea din frigider și pune pe fiecare frigăruie, alternativ, o
bucată de carne, una de legume.
Dacă folosești cuptorul, este bine
să tepetezi tava cu o folie de aluminiu, pentru că zeama care se
scurge arde tava.
Ține frigăruile la foc potrivit, întorcând de
2-3 ori, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă – maxim 10
minute sunt suficiente (dacă le faci în cuptor, acesta trebuie
preîncălzit la 200 de grade).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu