Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Cornulete cu dulceata


Ingrediente:
  • 250 gr margarina/unt
  • 125 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • 250 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • un praf de sare, esenta de vanilie
Pentru umplutura:

  • 150 gr dulceata
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • pesmet de biscuiti

Preparare:
Se freaca untul cu zaharul pudra si un praf de sare.
Se adauga vanilia, galbenusurile si smantana.
Se bat bine cu mixerul si, la final, se adauga faina si nuca macinata.
Se incorporeaza usor si se obtine un aluat gros.
Se framanta si se lasa la rece.
Intre timp, se amesteca dulceata cu zeama si coaja de lamaie.
Daca este prea subtire compozitia, se adauga pesmet de biscuiti.
Se intinde aluatul si se taie triunghiuri, care se umplu cu compozitia de dulceata.
Cormuletele astfel formate se ruleaza si se coc in tava tapetata cu hartie de copt.
Se servesc ornate cu zahar tos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...