Ingrediente:
- 250 gr margarina/unt
- 125 gr zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 4 lg smantana
- 250 gr faina
- 100 gr nuca macinata
- un praf de sare, esenta de vanilie
Pentru
umplutura:
- 150 gr dulceata
- zeama si coaja de la o lamaie
- pesmet de biscuiti
Preparare:
Se
freaca untul cu zaharul pudra si un praf de sare.
Se
adauga vanilia, galbenusurile si smantana.
Se
bat bine cu mixerul si, la final, se adauga faina si nuca macinata.
Se
incorporeaza usor si se obtine un aluat gros.
Se
framanta si se lasa la rece.
Intre
timp, se amesteca dulceata cu zeama si coaja de lamaie.
Daca
este prea subtire compozitia, se adauga pesmet de biscuiti.
Se
intinde aluatul si se taie triunghiuri, care se umplu cu compozitia
de dulceata.
Cormuletele
astfel formate se ruleaza si se coc in tava tapetata cu hartie de
copt.
Se
servesc ornate cu zahar tos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu