Ingrediente:
- 1 kg vinete
- 2 ardei kapia
- 250 ml otet de vin 9grade
- 750 ml apa
- 250 ml ulei
- o capatana usturoi, o lg sare, piper, frunze dafin
Preparare:
Se
curata vinetele in fasii pe lungime, se taie apoi rondele, se sareaza
si se lasa sa se scurga de zeama.
Se
prajesc rondelele in ulei incins, pe ambele parti.
Se
toaca ardeiul si usturoiul si se calesc intr-o lingura de ulei.
Se
marunteste patrunjelul.
In
borcane se aseaza in straturi, vinetele bine scurse de ulei, ardeiul,
usturoiul si patrunjelul.
Se
fierbe otetul diluat cu apa, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna
otetul fierbinte in borcane.
Acestea
se inchid ermetic si se sterilizeaza o jumatate de ora.
Se
servesc iarna ca aperitiv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu