Ingrediente
(6 portii):
- 1 kg carne de iepure (piept)
- 400 gr ciuperci
- 200 ml vin alb dulce
- 200 gr unt
- o telina radacina mica + 2-3 frunze
- un morcov
- 1-2 lg zahar/miere
- usturoi verde, cimbru, sare grunjoasa, piper
Preparare:
Se
portioneaza carnea de iepure.
Se
trece prin jet de apa clocotita si apoi se mai lasa aprox 10 min in
apa clocotita sa fiarba.
Telina,
morcovul, usturoiul, cimbrul si o parte din cantitatea de unt se
paseaza cu blenderul.
Se
ung bine bucatile de carne cu sosul obtinut, se stropesc cu vin si se
lasa la macerat de pe o zi pe alta.
Se
curata ciupercile, se calesc in sucul propriu si se adauga untul.
Se
presara sare si piper, dupa gust.
Se
scoate carnea din bait, se asaza intr-o tava, se pun ciupercile si se
coace la temperatura mica, astfel incat sa se patrunda toate aromele.
Se
stropeste din cand in cand cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
Se
mai adauga vin si cimbru, rosiile si putina grasime daca este nevoie.
Dupa
ce s-a rumenit, se serveste cu sosul din tava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu