Ingrediente
(4-6 portii):
- 4-6 dovlecei
- 18 foi lasagna
- 100 gr parmezan
- 2 cepe
- 500 gr spanac
- 100 ml smantana
- 50 gr unt
- 2-3 lg ulei masline
- pesmet alb
- 250 gr branza dulce
- 3 oua
- sare, piper
Preparare:
Se
pun foile in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se lasa cat sa se
inmoaie si apoi se opreste focul.
Separat,
se spala dovleceii, se feliaza si se stropesc cu unt si ulei de
masline.
Se
curata ceapa, se feliaza, se inmoaie in sucul propriu si se
caramelizeaza adaugandu-se putin zahar si un praf de sare.
Branza
se amesteca cu ouale si pesmetul.
Se
paseaza spanacul si se amesteca cu branza.
Se
tapeteaza tava cu unt si pesmet si se asaza primul rand de foi,
umplutura si tot asa.
Peste
ultimul strat de foi se presara cateva feliute de dovlecei si
smantana.
Se
baga la cuptor si se rumenesc usor la temperatura medie.
Se
serveste calda cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu