Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Zacusca de rosii


Ingrediente:
  • 5 kg rosii
  • 5 kg gogosari
  • 3 kg vinete
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1,5 l ulei
  • sare, piper, foi dafin
* Pentru 20 borcane de 300ml

Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se curata de pielita arsa, de cotoare si semintele in exces si apoi se trec prin masina de tocat.
Rosiilor li se face o incizie, se scufunda in apa clocotita si apoi se decojesc si se trec prin masina de tocat.
Ceapa taiata marunt si morcovii se calesc in ulei si, dupa ce au devenit translucide, se adauga gogosarii, vinetele si rosiile.
Se potriveste gustul de sare, piper si foi de dafin si se lasa la fiert circa 2 ore pana scade.
Dupa fiert, se lasa cratita pana a doua zi, cand se pune in borcane care se astupa.
Toate borcanele se asaza intr-un vas mare, cu ziare intre ele, si se fierb la bain-marie timp de o ora.
Se lasa sa se raceasca si se pun in camara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...