Ingrediente:
- 5 kg rosii
- 5 kg gogosari
- 3 kg vinete
- 2 kg ceapa
- 1 kg morcov
- 1,5 l ulei
- sare, piper, foi dafin
*
Pentru 20 borcane de 300ml
Gogosarii
si vinetele se coc, se curata de pielita arsa, de cotoare si
semintele in exces si apoi se trec prin masina de tocat.
Rosiilor
li se face o incizie, se scufunda in apa clocotita si apoi se
decojesc si se trec prin masina de tocat.
Ceapa
taiata marunt si morcovii se calesc in ulei si, dupa ce au devenit
translucide, se adauga gogosarii, vinetele si rosiile.
Se
potriveste gustul de sare, piper si foi de dafin si se lasa la fiert
circa 2 ore pana scade.
Dupa
fiert, se lasa cratita pana a doua zi, cand se pune in borcane care
se astupa.
Toate
borcanele se asaza intr-un vas mare, cu ziare intre ele, si se fierb
la bain-marie timp de o ora.
Se
lasa sa se raceasca si se pun in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu