Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Focaccia cu masline


Ingrediente pentru 8 portii:
30 gr drojdie, 2 lg ulei, o lgt zahar, o lgt sare, 2 pahare apa calduta, 1kg faina
2 lg ulei masline, 10 linguri masline negre

Preparare:
Intr-un vas adanc turnam apa calduta in care adaugam drojdia si zaharul. Amestecam cu mana pana cand drojdia se topeste si amestecul devine omogen. Pe rand adaugam uleiul, sarea si faina pana ce amestecul devine bun de framantat. Dupa ce am framantat aluatul il lasam acoperit cu o panza la crescut, aproape de o sursa de caldura timp de 1 ora.
Dupa ce aluatul a crescut suficient in acest timp, presaram putina faina si mai framantam putin pana ce aluatul se dezlipeste de degete.
Se imparte in 8 bucati egale (150 gr) si pe rand incepem sa le intindem cu ajutorul sucitorului, presarand putina faina pe blatul neted pentru a nu se lipi.
Incepem sa pregatim fiecare focaccia in parte.
Intindem fiecare bucata, subtire, de marimea unei farfurii intinse, se unge cu ulei peste care se presara masline negre taiate rondele si oregano dupa care o introducem la cuptorul incins la 200 C, pe gratarul acestuia asezat cat mai sus. Dupa cateva minute de coacere scoatem lipia pe care o asezam pe un blat si o taiem triunghiuri (ca pizza).

Se serveste calda atat in loc de paine cat si ca aperitiv cald cu diverse sosuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...