Ingrediente pentru 8 portii:
30 gr
drojdie, 2 lg ulei, o lgt zahar, o lgt sare, 2 pahare apa calduta,
1kg faina
2 lg
ulei masline, 10 linguri masline negre
Intr-un
vas adanc turnam apa calduta in care adaugam drojdia si zaharul.
Amestecam cu mana pana cand drojdia se topeste si amestecul devine
omogen. Pe rand adaugam uleiul, sarea si faina pana ce amestecul
devine bun de framantat. Dupa ce am framantat aluatul il lasam
acoperit cu o panza la crescut, aproape de o sursa de caldura timp de
1 ora.
Dupa
ce aluatul a crescut suficient in acest timp, presaram putina faina
si mai framantam putin pana ce aluatul se dezlipeste de degete.
Se
imparte in 8 bucati egale (150 gr) si pe rand incepem sa le intindem
cu ajutorul sucitorului, presarand putina faina pe blatul neted
pentru a nu se lipi.
Incepem
sa pregatim fiecare focaccia in parte.
Intindem
fiecare bucata, subtire, de marimea unei farfurii intinse, se unge cu
ulei peste care se presara masline negre taiate rondele si oregano
dupa care o introducem la cuptorul incins la 200 C, pe gratarul
acestuia asezat cat mai sus. Dupa cateva minute de coacere scoatem
lipia pe care o asezam pe un blat si o taiem triunghiuri (ca pizza).
Se
serveste calda atat in loc de paine cat si ca aperitiv cald cu
diverse sosuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu