Abia astept primavara cu verdeturi de tot felul! Abia astept sa ma racoresc cu o ciorba minunata de loboda! Se face imediat!
Ingrediente:
- 2 morcovi
- jumatate de telina
- jumatate de telina
- patrunjel radacina
- o ceapa
- 3 legaturi de loboda rosie
- o ceasca de bulion de zarzane / sau bors
- o mana de paste
- o ceapa
- 3 legaturi de loboda rosie
- o ceasca de bulion de zarzane / sau bors
- o mana de paste
- leustean
- optional 2 oua ptr zdrente
Radacinoasele le tocam cubulete, la fel si ceapa. Le calim in putin ulei, dupa care adaugam apa cat dorim. Eu prefer sa o fac in cantitati mai mici (adica in oala de 5 L), si-mi ajunge max 3 zile, asa ca daca mai doresc, pun iar oala pe foc si trec la atac.
Loboda se spala, punem separat frunzele, le putem toca/rupe pe cele mai mari (eu le las asa), iar coditele eu le toc marunt pentru a fierbe mai repede.
Cand legumele sunt aproape fierte (aprox 20 min) lasam focul mai mic, si adaugam loboda, dar si pastele.
Cand da in clocot, adaugam si borsul/bulionul de zarzane. Mai lasam max 5 minute.
La final mi-e imi place sa adaug ouale batute, si cu furculita le fac zdrente in toata oala.
Ultima atingere este a leusteanului proaspat spalat si tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu