Ingrediente:
500 gr cartofi
1 ceapa mica
1-2 catei de usturoi
500 ml suc de rosii
1 lingura ulei
sare si piper dupa gust
cimbru si rozmarin (uscate)
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie in sferturi (wedges) si se pun la fiert.
Cat fierb cartofii, se prepara sosul: Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul impreuna cu ceapa tocata si usturoiul pisat. Dupa ce s-au calit, se adauga sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si rozmarin. Se lasa sa mai dea 1-2 clocote.
Cartofii fierti se scurg bine de apa si se pun intr-o tava termorezistenta (de preferinta pe un singur rand). Se toarna peste ei sosul de rosii in asa fel incat sa acopere bine toti cartofii. Se da tava la cuptor la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu