Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Prajitura cu foi de napolitane, caramel si nuca


Avem nevoie de:
* un pachet de foi (180gr)
* 400 gr zahar
* 5 oua
* 250 gr margarina
* 250 gr nuca macinata/tocata grosier
* esenta rom

Se topeste zaharul la foc mic.
Cand ajunge la culoarea caramelului, se adauga margarina cubulete.
Adaugam ouale batute, si amestecam bina.
Adaugam si nuca, lasam sa clocoteasca de cateva ori si stingem focul. Acum putem adauga si esenta de rom.
Lasam un pic sa se raceasca amestecul, dupa care incepem sa-l intindem pe fiecare foaie.
Eu prefer stratul dintre foi sa fie un pic mai gros, asa ca nu ajung sa folosesc toate foile din pachet, ci doar 4-5.
Tava se da la frigider, si ar fi ideal sa asezam o alta tava deasupra cu greutate, sa preseze foile.

Se taie in cubulete sau romburi, ca forma de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...