Ingrediente:
- 500 gr baby vinete- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite oregano uscat
- o ceapa rosie medie, taiata solzisori
- 3 linguri otet de vin rosu
- o lingura sare
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- un catel de usturoi
- o lingura si jumatate de apa rece
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 250 C.
2. Taiem baby-vinetele pe jumatate, pe lungime, pastrand codita.
3. In tava de cuptor, se toarna uleiul de masline, se presara deasupra oregano.
4. Baby-vinetele se aseaza cu partea taiata in jos, dupa care le "plimbati" prin tava, pentru a absorbi uleiul condimentat.
5. Se rotesc, cu partea taiata in sus, si se dau la cuptor, timp de 15 minute.
6. Ceapa rosie taiata solzisori, se pune intr-un bol si se acopera cu otetul de vin rosu si sare. Se lasa la marinat.
7. Dupa cele 15 minute, adaugam peste ceapa uleiul extra-virgin, usturoiul ras si apa rece.
8. Se toarna peste vinetele calde, in mod egal.
9. Se lasa timp de aproximativ o jumatate de ora sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a manca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu