Bine ati venit!

Dragii mei vizitatori, va invit cu mare drag in bucataria mea unde va puteti delecta cu cele mai gustoase bucate! Si de ce nu...sa ne distram impreuna in bucatarie!

Baby-vinete cu oregano si ceapa rosie

Ingrediente:

- 500 gr baby vinete
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite oregano uscat
- o ceapa rosie medie, taiata solzisori
- 3 linguri otet de vin rosu
- o lingura sare
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- un catel de usturoi
- o lingura si jumatate de apa rece


Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 250 C.
2. Taiem baby-vinetele pe jumatate, pe lungime, pastrand codita.
3. In tava de cuptor, se toarna uleiul de masline, se presara deasupra oregano.
4. Baby-vinetele se aseaza cu partea taiata in jos, dupa care le "plimbati" prin tava, pentru a absorbi uleiul condimentat.
5. Se rotesc, cu partea taiata in sus, si se dau la cuptor, timp de 15 minute.
6. Ceapa rosie taiata solzisori, se pune intr-un bol si se acopera cu otetul de vin rosu si sare. Se lasa la marinat.
7. Dupa cele 15 minute, adaugam peste ceapa uleiul extra-virgin, usturoiul ras si apa rece.
8. Se toarna peste vinetele calde, in mod egal.
9. Se lasa timp de aproximativ o jumatate de ora sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a manca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...