Ingrediente:
- iaurt cremos 150gr (pastrati paharul pentru masurarea celorlalte ingrediente)
- 3 oua
- 2 pahare de zahar (*paharul de la iaurt)
- 3 pahare de amidon de porumb sau faina (*paharul de la iaurt)
- un pahar de ulei vegetal (*paharul de la iaurt)
- coaja razuita de la o jumatate de lamaie
- esenta de vanilie
Preparare:
1. Se separa ouale.
2. Intru-un bol se bat albusurile spuma.
3. Intr-un alt bol amestecam iaurtul, galbenusurile, zaharul, amidonul si uleiul, dar adaugate pe rand. Amestecam compozitia pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si 2 linguri de esenta de vanilie.
4. Urmatorul pas este adaugarea spumei din albusuri. In prima faza adaugam doar o treime din spuma, amestecam, dupa care incorporam si restul.
5. Se toarna in forma de copt - ideala ar fi cea de inel.
6. Se lasa la cuptor 30-35 minute la temperatura medie.
7. Pentru servire se pudreaza cu zahar farin....si se taie felii !
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu