Ingrediente:
- 100ml espresso sau cafea tare
- 2 lingurite lichior de cafea
- 4 piscoturi
- un albus
- 250 gr mascarpone
- 2 lingurite miere
- o lingurita cacao
Preparare:
1. Pregatim paharele/bolurile in care vrem sa servim desertul.
2. Luam piscoturile si le maruntim manual in fiecare pahar. (cate 2 de fiecare portie)
3. Pregatim espresso-ul si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam peste el lichiorul.
4. Turnam amestecul peste piscoturi.
5. Ca sa se unmoaie mai repede strivim putin piscoturile.
6. Pentru crema, incepem cu albusul, pe care il batem spuma.
7. Punem mascarpone intr-un bol mare, peste care adaugam mierea. Amestecam.
8. La final incorporam albusul in compozitia cu mascarpone, si amestecam usor.
9. Cu lingura, adaugam crema peste piscoturi, dar avand grija si la aspect.
10. Se lasa la frigider 20 de minute.
11. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.
Pofta buna !
- 100ml espresso sau cafea tare
- 2 lingurite lichior de cafea
- 4 piscoturi
- un albus
- 250 gr mascarpone
- 2 lingurite miere
- o lingurita cacao
Preparare:
1. Pregatim paharele/bolurile in care vrem sa servim desertul.
2. Luam piscoturile si le maruntim manual in fiecare pahar. (cate 2 de fiecare portie)
3. Pregatim espresso-ul si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam peste el lichiorul.
4. Turnam amestecul peste piscoturi.
5. Ca sa se unmoaie mai repede strivim putin piscoturile.
6. Pentru crema, incepem cu albusul, pe care il batem spuma.
7. Punem mascarpone intr-un bol mare, peste care adaugam mierea. Amestecam.
8. La final incorporam albusul in compozitia cu mascarpone, si amestecam usor.
9. Cu lingura, adaugam crema peste piscoturi, dar avand grija si la aspect.
10. Se lasa la frigider 20 de minute.
11. Inainte de servire se pudreaza cu cacao.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu